Ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket találtok a GastroHobbi Receptkönyvben!
RENDELD MEG MOST -20% kedvezménnyel! ITT!
Olyan receptet hoztam Nektek ami után mindenki megnyalja a tíz ujját és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy milyen egyszerű elkészíteni.
Keverem, kavarom, hűtöm és már kész is…imádom mikor ilyen jó dolgokat találok ki.
Hozzávalók:
A kókuszos krémhez:
3 dl tej
2 ek gm liszt
2 ek cukor
10 dkg kókuszreszelék + 3 ek a szóráshoz
2 tk vaníliás cukor
1 tk étkezési zselatin
A kekszes részhez:
1 dl víz
5 dkg cukor
2 ek cukrozatlan kakaópor
3 tk rum
10 dkg vaj
12 dkg Schnitzer vaníliás keksz
Elkészítés:
A tejet elkeverem a liszttel, a cukorral, a vaníliás cukorral, kiforralom és félre teszem hűlni. Amikor kihűlt hozzákeverem a zselatint és a kókuszreszeléket.
A vizet összekeverem a cukorral, a vajjal, a kakóporral, ezt is kiforralom, leveszem a tűzhelyről, hozzákeverem a rumot, leöntöm vele az összetört kekszet és ezt is hagyom hűlni.
Egy kis tortaformát kibélelek folpackkal, szétoszlatom benne a kókuszos krém felét, rásimítom a kekszes masszát, ennek a tetején szétkenem a maradék kókuszos krémet, megszórom kókuszreszelékkel és lehűtöm.
Elkészítési idő: 20 perc + hűtés