Hólabda torta sütés nélkül

Ilyen és ehhez hasonló egyszerű finomságokat találtok

a GastroHobbi – Sütés nélküli desszertek című könyvünkben

 

Olyan receptet hoztam Nektek ami után mindenki megnyalja a tíz ujját és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy milyen egyszerű elkészíteni.

Keverem, kavarom, hűtöm és már kész is…imádom mikor ilyen jó dolgokat találok ki.

Hozzávalók:

A kókuszos krémhez:

3 dl tej

2 ek gm liszt

2 ek cukor

10 dkg kókuszreszelék + 3 ek a szóráshoz

2 tk vaníliás cukor

1 tk étkezési zselatin

 

A kekszes részhez:

1 dl víz

5 dkg cukor

2 ek cukrozatlan kakaópor

3 tk rum

10 dkg vaj

12 dkg vaníliás keksz

Elkészítés:

A tejet elkeverem a liszttel, a cukorral, a vaníliás cukorral, kiforralom és félre teszem hűlni. Amikor kihűlt hozzákeverem a zselatint és a kókuszreszeléket.

A vizet összekeverem a cukorral, a vajjal, a kakóporral, ezt is kiforralom, leveszem a tűzhelyről, hozzákeverem a rumot, leöntöm vele az összetört kekszet és ezt is hagyom hűlni.

Egy kis tortaformát kibélelek folpackkal, szétoszlatom benne a kókuszos krém felét, rásimítom a kekszes masszát, ennek a tetején szétkenem a maradék kókuszos krémet, megszórom kókuszreszelékkel és lehűtöm.

Elkészítési idő: 20 perc + hűtés

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük