Meggyes-mákos “dobálós”

Elkészítés:

A tojássárgáját a cukorral habosra keverem, hozzáadom a joghurtot, az olvasztott vajat, ezzel is kikeverem, majd mehet hozzzá a sütőpor, a mák, a liszt, alaposan összedolgozom, majd 2-3 részletben hozzá adom a kemény habbá vert fehérjét, óvatsan összeforgatom és vajazott/lisztezett formába öntöm.

A meggybefőttet lecsepgtetem, egy evőkanál liszttel, összeforgatom és a mákos masszára dobálom.

175 fokra előmlegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 35 perc alatt készre sütöm. A sütési idő, sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát.

Ízlés szerint, porcukorral meghintve kínálom.

Elkészítési idő: 10 perc + sütés

Hozzávalók:

    • 20 dkg darált mák
    • 12 dkg kristálycukor
    • 8 dkg vaj
    • 10 dkg finom liszt (gm verzió: Spar FreeFrom gm lisztkeverék)
    • 1 tk sütőpor (gm verziónál figyeljünk, hogy a sütőpor is gm legyen)
    • 2 ek natúr joghurt
  •           3 tojás
      35 dkg meggybefőtt

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük