Elkészítés:
A tojássárgáját a cukorral habosra keverem, hozzáadom a joghurtot, az olvasztott vajat, ezzel is kikeverem, majd mehet hozzzá a sütőpor, a mák, a liszt, alaposan összedolgozom, majd 2-3 részletben hozzá adom a kemény habbá vert fehérjét, óvatsan összeforgatom és vajazott/lisztezett formába öntöm.
A meggybefőttet lecsepgtetem, egy evőkanál liszttel, összeforgatom és a mákos masszára dobálom.
175 fokra előmlegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 35 perc alatt készre sütöm. A sütési idő, sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát.
Ízlés szerint, porcukorral meghintve kínálom.
Elkészítési idő: 10 perc + sütés
Hozzávalók:
-
- 20 dkg darált mák
-
- 12 dkg kristálycukor
-
- 8 dkg vaj
-
- 10 dkg finom liszt (gm verzió: Spar FreeFrom gm lisztkeverék)
-
- 1 tk sütőpor (gm verziónál figyeljünk, hogy a sütőpor is gm legyen)
-
- 2 ek natúr joghurt
- 3 tojás
- 35 dkg meggybefőtt
