Kókuszkocka

Egy igazi retro desszert receptet hoztam ma Nektek, ha esteleg még nincs ötletetek, hogy mi legyen a vasárnapi desszert.

Biztos sokan készítitek rendszeresen ezt afinomságot, de szerintem vannak olyanok is, akik nem állnak neki, mert macerás… első sorban az utóbbiaknak szól most ez a recept, bátorításként, hogy egyáltalán nem egy nagy ördöngősség tudjátok, hogy én sem szeretem a pepecselős recepteket és a végeredmény pedig egészen fantasztikus.

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt (a gm verzió 36 dkg Spar FreeFromgm lisztkeverékből készült)
  • 10 dkg vaj
  • 16 dkg cukor
  • 2 tk sütőpor (gm verziónál figyeljünk, hogy ez is gm legyen)
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 2 dl tej
  • 4 ek méz
  • 2 tojás

A kakaós masszához:

  • 30 dkg porcukor
  • 30 dkg vaj
  • 1,5 dl tej
  • 5 ek cukrozatlan holland kakaópor
  • 2 tk rum

 

  • 20 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

A vajat kikeverem a cukorral, a vaníliás cukorral, az egész tojásokkal és az olvasztott mézzel, majd mehet hozzá a tej, a sütőpor és a liszt és alapos keverés után vajazott/lisztezett tepsibe öntöm és 170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 30-35 perc alatt készre sütöm.

A sütési idő sütő függő is, így végezzünk tűpróbát, ha megsült, deszkára borítom és hagyom kihűlni.

Felolvasztom a vajat, hozzákeverem a porcukrot, a kakaóport, a tejet és folyamatos kevergetés mellett kiforralom, majd leveszem a tűzhelyről, belekeverem a rumot.

A kihűlt tésztát kisebb kockákra vágom, egyesével beleforgatom a kakaós-rumos masszába, majd a kókuszreszelékbe, tányérra teszem és hagyom 1-2 órát állni, hogy összeérjen.

Elkészítési idő: 60 perc

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.