A mai GastroHobbi – Sutyorgó receptünk egy isteni panini Bernadettől.
Nem tudom, hogy Ti hogy vagytok vele, de én ebből betegre tudnám enni magam,…igazi egyszerűen finomat recept.
Elkészítés:
A panini, vagyis melegszendvics elkészítésénél a legfontosabb a jó alapanyag, vagyis ne spóroljunk vele, ha jót akarunk enni.
Ízlés szerint lehet variálni az összetevőket. Az alap viszont az, hogy fehér kenyérből készül. A két szelet kenyér mindkét oldalát megkenem vajjal. Fontos hogy vaj legyen, és előtte szoba hőmérsékletű, hogy kenni lehessen.
Az alsó szeletre, amit megkentem vajjal, megy a sajt. Cheddar, vagy más zsírosabb , karakteresebb ízű. Utána a sonka (ez lehet külön megpirított is), én most prágai kemencés sült sonkát használtam. Jöhet rá a saláta (jégsaláta nagyon praktikus), újabb réteg sonka, majd ismét sajt. Ráborítjuk a szendvicssütőt, és már csak arra kell ügyelni hogy időben kivegyük, amikor a sajt szépen megolvadt.
Elkészítési idő: 15 perc
