Panini, prágai kemencés sült sonkával, cheddar sajttal I Napi Sutyorgó recept ‘19.04.08.

A mai GastroHobbi – Sutyorgó receptünk egy isteni panini Bernadettől.

Nem tudom, hogy Ti hogy vagytok vele, de én ebből betegre tudnám enni magam,…igazi egyszerűen finomat recept.

Elkészítés:

A panini, vagyis melegszendvics elkészítésénél a legfontosabb a jó alapanyag, vagyis ne spóroljunk vele, ha jót akarunk enni.

Ízlés szerint lehet variálni az összetevőket. Az alap viszont az, hogy fehér kenyérből készül. A két szelet kenyér mindkét oldalát megkenem vajjal. Fontos hogy vaj legyen, és előtte szoba hőmérsékletű, hogy kenni lehessen.

Az alsó szeletre, amit megkentem vajjal, megy a sajt. Cheddar, vagy más zsírosabb , karakteresebb ízű. Utána a sonka (ez lehet külön megpirított is), én most prágai kemencés sült sonkát használtam. Jöhet rá a saláta (jégsaláta nagyon praktikus), újabb réteg sonka, majd ismét sajt. Ráborítjuk a szendvicssütőt, és már csak arra kell ügyelni hogy időben kivegyük, amikor a sajt szépen megolvadt.

Elkészítési idő: 15 perc

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.