A nutellás után most egy újabb kifli receptet hoztam Nektek, amit nagyon fogtok szeretni, mert nagyon egyszerű elkészíteni és a végeredmény olyan finom nasika, melynek nincs párja széles e vidéken.
Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 3,5 dkg friss élesztő
- 60 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 1 tojás
- 8 dkg vaj
- csipet só
Töltelék:
- 4 ek holland kakaópor
- 4 ek darált mandula
- 2 ek cukor
- 6 dkg vaj
Kenéshez:
- 1 ek tejföl
- 0,5 dl víz
Elkészítés:
A tejet meglangyosítom, elkeverek benne egy ek lisztet, egy ek cukrot, belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom.
A hozzávalókat a felfuttatott élesztővel tálba teszem, alaposan kidolgozom, letakarom és duplájára kelesztem.
A megkelt tésztát 4 részre osztom, az első adag tésztát kb. 4 mm vastagságú, kör alakra nyújtom, megkenem olvasztott vajjal, megszórom 2 ek kakaóval, 2 ek darált mandulával, 1 ek cukorral, majd befedem egy másik kör alakú tésztával és pizzavágóval 16 egyenlőre háromszögre osztom.
A háromszögeket kicsit hosszában meghúzom, majd a szélesebb részétől elkezdve feltekerem, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom, újra kelesztem, megkenem a vízzel elkevert tejföllel és 175 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 15-20 perc alatt készre sütöm. A sütési idő, sütőnként változhat.
A sütő aljába egy tűzálló tálba vizet teszek, jót tesz a gőz a kelttésztának sütés közben.
A másik két adag tésztával ugyanígy járok el.
Elkészítési idő: 80 perc
