Szinte mindenkinek van egy ismerőse aki imádja a ketchupot. A családban nálunk is van bőven hódolója, ráadásul abból a “ketchupot is ketcuppal evő” fajtából.
Ez a recept Nekik szól, mindenkinek aki szereti ezt a piros, édes nyalánkságot ami, egy kis sörrel megbolondítva gyorsan a család kedvencévé válik.
Hozzávalók:
4 dl ketchup
2 ek méz
3 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
3 dl Krusovice világos sör
6 db csirke felsőcomb
Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A ketchupot összekeverem a mézzel, a reszelt fokhagymával, az aprított újhagymával és a sörrel.
A csirkecombokat sózom, borsozom, tűzálló tálba sorakoztatom, nyakon öntöm a ketchupos masszával, befedem és 180 fokra előmelegített sütőben kb 50 perc alatt megsütöm. A sütési idő sütőnként változhat, ellenőrizzük, hogy a hús átsült-e, ha igen, eltávolítom a fóliát és további 5-10 percre visszadugom a sütöbe, hogy picit megpiruljanak!
Elkészítési idő: 15 perc + sütés