Ketchupos-sörös csirke

Szinte mindenkinek van egy ismerőse aki imádja a ketchupot. A családban nálunk is van bőven hódolója, ráadásul abból a „ketchupot is ketcuppal evő” fajtából.

Ez a recept Nekik szól, mindenkinek aki szereti ezt a piros, édes nyalánkságot ami, egy kis sörrel megbolondítva gyorsan a család kedvencévé válik.

Hozzávalók:

4 dl ketchup

2 ek méz

3 gerezd fokhagyma

2 szál újhagyma

3 dl Krusovice világos sör

6 db csirke felsőcomb

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A ketchupot összekeverem a mézzel, a reszelt fokhagymával, az aprított újhagymával és a sörrel.

A csirkecombokat sózom, borsozom, tűzálló tálba sorakoztatom, nyakon öntöm a ketchupos masszával, befedem és 180 fokra előmelegített sütőben kb 50 perc alatt megsütöm. A sütési idő sütőnként változhat, ellenőrizzük, hogy a hús átsült-e, ha igen, eltávolítom a fóliát és további 5-10 percre visszadugom a sütöbe, hogy picit megpiruljanak!

Elkészítési idő: 15 perc + sütés

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük