Brokkolis csicseri saláta joghurtos öntettel

IRATKOZZ FEL YOUTUBE csatornánkra is!

 

Mostanság igyekszem változatosan táplálkozni és így jött ma, hogy legyen csicseri borsó, de mivel nem volt kedvem nehezebb ételekhez ezért arra gondoltam, hogy készítek egy finom salátát.

…a többi alapanyagot a hűtő adta, mármint amit találtam benne és mivel nagyon jól sikerült, ezért hozom Nektek is a receptet, hogy el tudjátok készíteni!

Hozzávalók:

  • 15 dkg pritamin paprika
  • 20 dkg gőzölt brokkoli
  • 20 dkg konzerv csicseri borsó
  • 10 dkg feta sajt
  • 15 dkg natúr görög joghurt
  • fél citrom frissen facsart leve
  • 1 ek aprított kapor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Ízlés szerint só

Elkészítés:

A brokkolit falatnyi darabokra vágom, szűrőbe teszem, a szűrőt egy fazékra amiben két ujjnyi vizet forralok, fedőt teszek rá és roppanósra gőzölöm, majd hideg vízzel leöblítem és lecsepegtetem.

A csicserit megmosom, leszűröm, tálba teszem, hozzá adom a tetszőlegesen felaprított paprikát, rámorzsolom a fetát, hozzáadom a brokkolit.

A joghurtot kikeverem a zúztt fokhagymával, a kaporral, ízlés szerint sózom, hozzáadom a citrom levet és meglocsolom vele a zöldségeket.

Jót tesz neki, ha betesszük hűtőbe, hogy össze érjenek az ízek, de nekem nem sikerült kivárni, mert nagyon vártam, hogy ehessem.

Jó étvágyat kívánok!

Elkészítési idő: 15 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük