IRATKOZZ FEL YOUTUBE csatornánkra is!
Ez az egyik legegyszerűbb módja a “rántotthús” készítésnek.
Persze nem a jól megszokott klasszikus változat, de számos előnye van és a végeredmény egy isteni finom étel. Nincs a lakásban olajszag, a hús vajpuha, a bunda roppan…egyszerűen mennyei!
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemell filé
- 12 dkg natúr cornflakes
- 2 púpozott ek natúr görög joghurt
- 6 ek víz
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A csirkemellet falatnyi darabokra vágom, sózom, borsozom.
A cornflakest egy zacskóban nyújtófa vagy húsklopfoló segítségével összetöröm.
A joghurtot kikeverem a vízzel, hogy közepesen folyós állagot kapjak, ebbe forgatom a húst, majd az össze tört corflakesbe és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom.
200 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 18-20 perc alatt készre sütöm.
A sütési idő, sütőnként változhat.
Ízlés szerint, friss salátával, párolt rizzsel, kölessel kínálom.
Elkészítési idő: 35 perc
