Csirkefalatok roppanós bundában

IRATKOZZ FEL YOUTUBE csatornánkra is!

 

Ez az egyik legegyszerűbb módja a „rántotthús” készítésnek.

Persze nem a jól megszokott klasszikus változat, de számos előnye van és a végeredmény egy isteni finom étel. Nincs a lakásban olajszag, a hús vajpuha, a bunda roppan…egyszerűen mennyei!

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemell filé
  • 12 dkg natúr cornflakes
  • 2 púpozott ek natúr görög joghurt
  • 6 ek víz
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A csirkemellet falatnyi darabokra vágom, sózom, borsozom.

A cornflakest egy zacskóban nyújtófa vagy húsklopfoló segítségével összetöröm.

A joghurtot kikeverem a vízzel, hogy közepesen folyós állagot kapjak, ebbe forgatom a húst, majd az össze tört corflakesbe és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom.

200 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 18-20 perc alatt készre sütöm.

A sütési idő, sütőnként változhat.

Ízlés szerint, friss salátával, párolt rizzsel, kölessel kínálom.

Elkészítési idő: 35 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük