IRATKOZZ FEL YOUTUBE csatornánkra is!
Nagyon szeretem az indiai konyhát a fűszeressége miatt, ahogy az ízek felrobbannak a számba és csupa-csupa olyan alapanyagot használnak, amik külön-külön is nagy kedvenceim.
Hoztam most Nektek egy szuper receptet, amit nagyon egyszerű elkészíteni és minden hozzávalója könnyen beszerezhető, így jó szívvel ajánlom kipróbálásra, aztán gyertek a GastroHobbi Sutyorgó csoportba és meséljétek el, hogy ízlett!
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell filé
A páchoz:
- 5 ek natúr görög joghurt
- 3 gerezd fokhagyma
- kb. 4 cm-es gyömbér
- 2 ek tikka masala fűszerkeverék
A raguhoz:
- 3 ek natúr görög joghurt
- kb 2 cm-e gyömbér
- 1,5 dl tejszín
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek vaj
- 1 hámozott paradicsom konzerv
- 1 ek tikka masala fűszerkeverék
- ízlés szerint só
Elkészítés:
Összekeverem a pác hozzávalóit, beleforgatom a kockára vágott csirkemellet, lefedem és sütésig hűtőbe teszem.
Egy kevéske olajon megpirítom a hagymát, majd hozzá adom a reszelt fokhagymát és a reszelt gyömbért, tovább pirítom.
Mikor már szép, halvány barna színt kapnak, megszórom a fűszerkeverékkel, pár másodpercet még pirítom, majd mehet bele a paradicsomkonzerv, a tejszín, kiforralom, turmixgépbe töltöm és leturmixolom.
A serpenyőbe megpirítom a bepácolt csirkemellet, ha szükséges, néhány percre fedővel is lefedem, hogy megpuhuljon a hús, majd visszaöntöm rá a leturmixolt szószt, újra forralom és kész is.
Joghurttal lágyíthatunk még rajta, ha valakinek túl erős lenne a fűszerezés.
Frissen aprított korinaderrel megszórva, ízlés szerint párolt rizzsel, naan kenyérrel kínálom.
Elkészítési idő: 30 perc
