Csirke tikka masala GastroHobbi módra

IRATKOZZ FEL YOUTUBE csatornánkra is!

Nagyon szeretem az indiai konyhát a fűszeressége miatt, ahogy az ízek felrobbannak a számba és csupa-csupa olyan alapanyagot használnak, amik külön-külön is nagy kedvenceim.

Hoztam most Nektek egy szuper receptet, amit nagyon egyszerű elkészíteni és minden hozzávalója könnyen beszerezhető, így jó szívvel ajánlom kipróbálásra, aztán gyertek a GastroHobbi Sutyorgó csoportba és meséljétek el, hogy ízlett!

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell filé

A páchoz:

  • 5 ek natúr görög joghurt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kb. 4 cm-es gyömbér
  • 2 ek tikka masala fűszerkeverék

A raguhoz:

  • 3 ek natúr görög joghurt
  • kb 2 cm-e gyömbér
  •  1,5 dl tejszín
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek vaj
  • 1 hámozott paradicsom konzerv
  • 1 ek tikka masala fűszerkeverék
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

Összekeverem a pác hozzávalóit, beleforgatom a kockára vágott csirkemellet, lefedem és sütésig hűtőbe teszem.

Egy kevéske olajon megpirítom a hagymát, majd hozzá adom a reszelt fokhagymát és a reszelt gyömbért, tovább pirítom.

Mikor már szép, halvány barna színt kapnak, megszórom a fűszerkeverékkel, pár másodpercet még pirítom, majd mehet bele a paradicsomkonzerv, a tejszín, kiforralom, turmixgépbe töltöm és leturmixolom.

A serpenyőbe megpirítom a bepácolt csirkemellet, ha szükséges, néhány percre fedővel is lefedem, hogy megpuhuljon a hús, majd visszaöntöm rá a leturmixolt szószt, újra forralom és kész is.

Joghurttal lágyíthatunk még rajta, ha valakinek túl erős lenne a fűszerezés.

Frissen aprított korinaderrel megszórva, ízlés szerint párolt rizzsel, naan kenyérrel kínálom.

Elkészítési idő: 30 perc

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.