fbpx

Pille könnyű kakaós csiga koszorú

IRATKOZZ FEL YOUTUBE csatornánkra is!

Nem tudom Ti, hogy vagytok vele, de nekem a kakaós csiga számtalan formája a legnagyobb kedvencem és mindig, amit éppen eszek, az a legfinomabb.

Most megint egy isteni receptet hoztam Nektek és ha szeretitek a pille könnyű tésztájú kakaós csigát, akkor ennek biztosan nagy sikere lesz!

Hozzávalók:

  • 2,5 dl tej
  • 4 dkg friss élesztő
  • 40 dkg liszt
  • 8 dkg cukor + 1 tk az élesztőhöz
  • 1 ek vaníliás cukor
  • csipet só
  • 1 tojás

A töltelékhez:

  • 2 ek vaj
  • 2 ek cukrozatlan holland kakaópor
  • 2 ek cukor
  • 3 ek reszelt csokoládé

+ vaj a kenéshez

Elkészítés:

A langyos tejbe elkeverek egy teáskanál cukrot, belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni.

Amikor az élesztő szépen megdagadt a többi hozzávalóval alaposan kidolgozom a tésztát és meleg helyen kb. 40-45 perc alatt duplájára kelesztem.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítom, ujjnyi vastagságúra nyújtom, megkenem az olvasztott vajjal, megszórom a kakaóporral és a reszelt csokoládával majd feltekerem.

Tetszőleges vastagságú szeleteket vágok a tekercsből, amiket egy vajjal kikent jénai tálba, szorosan egymás mellé sorakoztatok, megkenem olvasztott vajjal és 175 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 20-25 perc alatt készre sütök.

A sütő aljába egy hőálló tálba vizet szoktam tenni, mert a kelt tésztának jót tesz a pára.

Procukorral megszórva kínálom.

Elkészítési idő: 90 perc

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük