IRATKOZZ FEL YOUTUBE csatornánkra is!
A csirkeszárny nálam nagy kedvenc, főleg ha ropog vagy ha ragad!
Ez a mosatni recept egy igazi nagy klasszikus, de én már régóta fejlesztgetem, próbálgatom a számomra legjobb receptet hozzá és mivel mostanra – szerintem-nagyon jól sikerült eltalálni az ízeket és az állagot ezért eljött az ideje, hogy veletek is megosszam.
Hozzávalók:
4 dl Krusovice világos sör
3 gerezd fokhagyma
1 ek mustár
3 ek méz
1 tk keményítő
60 dkg csirkeszárny
Ízlés szerint só és chili
Elkészítés:
A hozzávalókat egy tűzálló tálban össze keverem, beleteszem a szárnyakat, befedem benedvesített sütőpapírral és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 45 percet sütöm, majd leveszem a papírt és visszateszem a sütőbe további 15 percre.
A sütési idő sütőnként változhat, amikor már szép aranysárga a hús, akkor elkészült.
Ízlés szerint salátával, mártogatósssal, sültburgonyával kínálom.
Elkészítési idő: 10 perc + sütési idő
Ezt a csirkeszárny receptet mindenképp próbáljátok ki!
Közzétette: GastroHobbi – 2019. október 3., csütörtök