fbpx

Baconbe tekert csirkemáj almával sütve

Ritkán készítek csirkeméjat, pedig nagyon szeretem és a baconbe tekert nagy klasszikus, igazi kedvencem.

Bár szerintem nem sokaknak kell bemutatnom, mégis úgy gondoltam, hogy írok hozzá egy receptet, hátha kedvetekre való lesz.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • annyi szelet bacon, ahány máj van
  • 2 alma
  • két ág friss rozmaring
  • Ízlés szerint frissen őrölt tarka bors és majoranna

Elkészítés:

A csirkemájat megtisztítom, megmosom, papírtörlővel leitatom róla a vizet, borsozom, megszórom majorannával és egy-egy szelet baconbe tekerem.

Tőzálló tálba teszem (én nagyon szeretem erre a célra is a zománcozott öntöttvas serpenyőmet), hozzáadom a negyedelt, magházától megtisztított almát, megszórom a rozmaringgal, meglocsolom olíva olajjal és 180 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeveréses fokozaton, kb. 35 perc alatt készre sütöm. A sütési idő sütőnként változik.

 

Elkészítési idő: 10 perc + sütési idő

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük