Hoztam Nektek egy egyszerűen, finomat receptet ami nálunk nagy kedvenc!
Lehet, hogy ajánlatos rögtön dupla adagot készíteni, mert eszméletlen milyen gyorsan fogy.
Hozzávalók:
- 50 dkg darálthús
- 1 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek zsemlemorzsa
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 fej lilahagyma
- 2 paprika
- 50 dkg csiperke gomba
- 2 ek aprított petrezselyemzöld
- 3 ek sűrített paradicsom
- 1 ek fűszerpaprika
- 2,5 dl víz
- 2 dl tejföl
- Ízlés szerint só, őrölt fekete bors
Elkészítés:
A darálthúst sózom, borsozom, hozzá adom a tojást, a zúzott fokhagymát, a zsemlemorzsát, alaposan össze keverem, tetszőleges méretű golyókat formázok belőle és félre teszem.
A szalonnát apró kockára vágom, majd zsírjára sütöm. Mikor szépen megpirult hozzá adom az apró kockára vágott lilahagymát, üvegesre pirítom, majd mehet hozzá a kockára vágott paprika – aki szereti tehet bele néhány karika csípőset is -, puhára párolom, végül beleteszem a megmosott, negyedelt gombát és a petrezselyemzöldet.
Mikor a ragum megpuhult, a gomba összesett, beleöntöm a sűrített paradicsomot, megszórom fűszerpaprikával, sózom, felöntöm vízzel, belepakolgatom a húsgolyókat, fedővel lefedem és kb. 30 perc alatt készre főzöm.
A főzési idő a húsgolyók méretétől függően változhat.
Ha a húsgolyók megfőttek, meglocsolom a tejföllel, elkeverem, kiforralom és már tálalom is.
Elkészítési idő: 50 perc
![B3D62E03-2789-4106-8F6C-DA1CE495469D](https://gastrohobbi-hu.b-cdn.net/wp-content/uploads/2020/02/B3D62E03-2789-4106-8F6C-DA1CE495469D-768x1024.jpg)