fbpx

Tarkedli – cseh fánk

Mielőtt felkerült a shopba a 2in1 tojás- és tarkedli sütő természetesen teszteltem, akkor tükörtojás készült benne, amit azóta is rendszeresen csinálunk benne és nagyon szeretjük, ma viszont sor került a tarkedlire is.

…és milyen jó, hogy ezt is kipróbáltam. Valami isteni finom lett és nagyon egyszerű módja a fánk sütésnek, hisz pikk-pakk kész és még olajszag sincs a lakásban…azt gondolom ezek után gyakrabban készül fánk itthon.

Hozzávalók – 40 darabhoz -:

  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 3,5 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • fél mk vanília
  • csipet só

Elkészítés:

A langyos tejbe elkeverek egy tk cukrot és egy tk lisztet, majd belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni.

Amikor az élesztő felfutott az összes többi hoozzávalóval együtt, egy kézi habverővel csomómentesre keverem, konyharuhával letakarom és meleg helyen 20 percet pihentetem.

Tarkedli sütőbe kanalazom és kisütöm. Úgy szoktam csinálni, hogy miután megfordítom egy szilikonlapáttal óvatosan megnyomom és akkor szép formája lesz.

Porcukorral megszórva, ízlés szerint dzsemmel, nutellával kínálom.

Elkészítési idő: 45 perc

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

SimplePay vásárlói tájékoztató