fbpx

Csörögefánk

A csörögefánkból nagyon szeretem az élesztős és a sütőporos verziót is. Mind a kettőnek megvan a saját rajongó tábora és mindenki esküszik valamilyen receptre ami szerinte az igazi.

Most egy harmadik változatot hoztam Nektek, amibe se sütőpor, se élesztő és mégis isteni! Süssétek, nagyon finom és gyorsan kész. Finom porhanyós és egy finom dzsemmel, igazi fenséges csemege.

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • csipet só
  • 5 dkg vaj
  • 150 ml tejföl
  • 3 tojássárgája
  • 2 dkg porcukor
  • 1 ek rum
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A vajat elmorzsolom a liszttel, hozzáadom a többi hozzávalót és alaposan kidolgozom a tésztát.

Gombócot formálok belőle, folpackba tekerem és 15-20 percre hűtőbe teszem.

Mikor a tészta lehűlt, lisztezett deszkán kb 3 mm vastagságúra nyújtom, rombuszokat vágok belőle, bemetszem a közepét, az egyik sarkát beledugom, majd áthúzom rajta.

Forró olajban kisütöm a csörögéket, papírtörlőre szedem, hogy lecsepegjen a felesleges zsiradék.

Ízlés szerint porcukorral megszórva, dzsemmel kínálom.

 

Elkészítési idő: 45 perc

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

SimplePay vásárlói tájékoztató
19/11/2020 00:00

Még van pár darab 30%-os kuponunk!

Rendeld meg most a receptgyűjtő könyveinket kihagyhatatlan kedvezménnyel!

 

Kuponkód:
GASTROHOBBI30