Ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket találtok a GastroHobbi Receptkönyvben!
RENDELD MEG MOST -20% kedvezménnyel! ITT!
Régóta próbálgatom már ezt a sütőben sütős fánk dolgot és most sikerült olyat készítenem, aminek a receptjét meg is osztom.
Még talán annyi híja van, hogy vastagabbra kellett volna hagynom a tésztát, de az ízvilága már tökéletes!
Ha szeretnél egy nagyon praktikus, több funkciós konyhai mérleget, nézd meg amit én használok ITT!
Hozzávalók – 6 darabhoz -:
- 15 g élesztő
- 125 ml tej
- 5 dkg cukor
- 3 dkg vaj
- 1 tojássárgája
- 25 dkg liszt
- csipet só
- Tetejére ízlés szerint lekvár
Elkészítés:
A langyos tejbe teszek egy tk lisztet, egy tk cukrot, elkeverem, bele morzsolom az élesztőt és hagyom felfutni.
Mikor az élesztő felfutott, alaposan kidolgozom a többi hozzávalóval együtt és meleg helyen duplájára kelesztem (kb. 30 perc).
Amikor megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítom, 2 cm vastagságúra nyújtom, kiszaggatom, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom, a közepébe mélyedést nyomok, bele teszek egy tk lekvárt és letakarva 15-20 percet kelesztem.
175 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt szép pirosra sütöm. A sütési idő sütőnként változhat.
Ízlés szerint, porcukorral megszórva kínálom.
Elkészítési idő: 60 perc
