fbpx

Fánk sütőben sütve

Ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket találtok a GastroHobbi Receptkönyvben

RENDELD MEG MOST -20% kedvezménnyel! ITT!

 

Régóta próbálgatom már ezt a sütőben sütős fánk dolgot és most sikerült olyat készítenem, aminek a receptjét meg is osztom.

Még talán annyi híja van, hogy vastagabbra kellett volna hagynom a tésztát, de az ízvilága már tökéletes!

Ha szeretnél egy nagyon praktikus, több funkciós konyhai mérleget, nézd meg amit én használok ITT!

Hozzávalók – 6 darabhoz -:

  • 15 g élesztő
  • 125 ml tej
  • 5 dkg cukor
  • 3 dkg vaj
  • 1 tojássárgája
  • 25 dkg liszt
  • csipet só
  • Tetejére ízlés szerint lekvár

Elkészítés:

A langyos tejbe teszek egy tk lisztet, egy tk cukrot, elkeverem, bele morzsolom az élesztőt és hagyom felfutni.

Mikor az élesztő felfutott, alaposan kidolgozom a többi hozzávalóval együtt és meleg helyen duplájára kelesztem (kb. 30 perc).

Amikor megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítom,  2 cm vastagságúra nyújtom, kiszaggatom, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom, a közepébe mélyedést nyomok, bele teszek egy tk lekvárt és letakarva 15-20 percet kelesztem.

175 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt szép pirosra sütöm. A sütési idő sütőnként változhat.

Ízlés szerint, porcukorral megszórva kínálom.

 

Elkészítési idő: 60 perc

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

SimplePay vásárlói tájékoztató