Ha szeretnél még több egyszerűen, finomat, hétköznapi receptet RENDELD MEG MOST -20% kedvezménnyel a GastroHobbi Receptkönyvet!
Mint ahogy több receptnél írtam már, nem feltétlen szoktam ragaszkodni a lisztes sűrítéshez, sokkal inkább szeretem az “önmagukkal való sűrítést”.
Ez a brokkoli leves is mindig így készül nálunk és isteni finom, intenzív brokkoli íz lesz a végeredmény, nem nehezíti el a liszt az ételt és nem mellékesen olyan egyszerű elkészíteni, hogy bárki könnyedén megfőzheti.
Próbáljátok ki és szeressétek!
Hozzávalók:
- 50 dkg brokkoli
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek görög joghurt
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A brokkolit rózsáira szedem, alaposan megmosom és annyi vízben ami éppen hogy ellepi, a fokhagymával, sóval, borssal oda teszem főni.
Amikor a brokkoli megpuhult, leturmixolom, hozzá adom a joghurtot, majd kiforralom. Ízlés szerint tovább hígíthatjuk vízzel, a tetszőleges állagra.
Vajon pirított kenyérkockával, forrón kínálom.
Elkészítési idő: 15 perc
