Ha szeretnéd egy helyen gyűjteni a recepteket, nézd meg Receptgyűjtőnket! ITT!
Tegnap este, “helyzetfelmérés” gyanánt megkérdeztük a GastroHobbi fb oldalon, hogy mik a tapasztalatok, mik azok az alapanyagok, amik még elérhetőek a boltok polcain és mivel nagyon sok visszajelzés érkezett úgy döntöttem, hogy ma ezen kommentek alapjan készítek ebédet.
Sokan írtátok a tarhonyát és a borsót, így készült borsópörkölt tarhonyával! Some készítettém még, de ezt követően fogok, nagyon finom étel és szuper egyszerű elkészíteni.
Írjatok alapanyagokat, hogy mikkel szeretnétek receptötletet!
Hozzávalók:
- 25 dkg tarhonya
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 50 dkg zöldborsó
- 2 tk fűszerpaprika
- 1 kk majoranna
- 1 ek paradicsompüré
- Ízlés szerint só és frissen őrölt bors
Elkészítés:
A tarhonyát egy serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítom majd felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, sózom, fedővel befedem és kis hőmérsékleten puhára főzöm.
Mostanság nagyon szeretem az eloxált serpenyőmet mert nagyon jó a hőelosztása, így szép egyenletesen pirul benne minden, a tarhonya is nagyon szép lett benne.
A finomra vágott vöröshagymát kevés zsiradékon üvegesre pirítom, majd lehúzom a tűzhelyről, megszórom a fűszerpaprikával hagyom, hogy feloldódjon a zsiradékban, majd hozzáadom a paradicsompürét, a fűszereket, a borsót, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és takarék lángon, puhára főzöm.
Mikor a tarhonya és a borsó is elkészült, összeforgatom őket és forrón kínálom.
Mi ecetes céklával ettük, nagyon finom volt!
Elkészítési idő: 40 perc
