Ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket találtok a GastroHobbi Receptkönyvben!
RENDELD MEG MOST -20% kedvezménnyel! ITT!
Szerintem abban sokan egyet értünk, hogy egy finom sajtos-tejfölös lángosnak elég nehéz ellen állni.
A kérdés inkább az szokott lenni, hogy mivel turbózzuk még illetve, hogy fokhagyma kerüljön-e rá.
Hozzávalók:
- 2 dl langyos tej
- 1 kk cukor
- 3 dkg friss élesztő
- 1 kg liszt
- 1 ek só
- 1 doboz tejföl
- 2 dl viz
- 5 ek olaj
Fokhagymás kence:
- 4 gerezd zùzott fokhagyma
- 0,5 dl víz
- 1 ek olaj
Elkészítés:
A langyos tejbe elkeverem a cukrot, belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni.
A liszthez hozáadom a sót, a felfuttatott élesztőt a tejfölt, a vizet, az olajat összegyúrom és ha szükséges, apránként még adok hozzá vizet, alaposan kidolgozom a tésztát, majd letakarom és duplájára kelesztem.
Amíg a tészta pihen, elkèszitem a fokhagymás kencét. A zúzott fokhagymát kikeverem a vízzel és az olajjal.
A megkelt tésztát kb. jò maroknyi nagyságú gombócokra osztom. Olajos kézzel vékony kerek formára nyújtom és forró olajban, mindkét felét aranysárgára sütöm.
Ízlés szerint a fokhagymás öntettel megkenve, tejföllel, reszelt sajttal kínálom.
Elkészítési idő: 1,5 óra
