fbpx

Gyros házilag

Nagyon szeretjük a gyrost, akarom mondani a jó gyrost! Nem állítom, mert nincs is így, hogy otthon lehet olyan finom gyrost készíteni, mint amilyet egy igazán jó gyrososnál eszünk, de lehet finomat csinálni.

Ehhez hozok most Nektek receptet! Évek óta kísérletezem az arányokkal és mára, ez a recept úgy érzem, hogy nagyon finom!

én nagyon szeretem bele a grillezett padlizsánt, amit ha nincs kedvem beízzítani a kinnti nagy grillt, akkor egy grillserpenyőben készítem, a hús sütéséhez pedig a zománc bevonatos öntöttvas serpenyőmet szeretem a legjobban,mert ebben tényleg sül a hús és nem pedig fő!

Hozzávalók:

  • 1 ek só
  • 2 tk bors
  • 1 mk római kömény
  • 1 gerezdfokhagyma
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 2 tk fűszerpaprika
  • 1 mk cayenne bors
  • 1 dl olaj
  • 50 dkg csirkemell- vagy csirkecomb filé

Elkészítés:

A  fűszereket összekeverem, hozzáadom az olajat és a vékony csíkokra vágott húshoz öntöm, majd alaposan összeforgatom és hagyom pácolódni, attól függően mennyi időnk van rá.

Közvetlenül fogyasztás előtt felforrósított öntötvas serpenyőben aranysárgára pirítom a húst.

Kínálhatunk hozzá grillezett padlizsán szeleteket, fokhagymás-mentás görögjoghurtot, ízlés szerint csípős szószt, salátát, zöldségeket.

 

Elkészítési idő: 10 perc + sütési idő

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

SimplePay vásárlói tájékoztató

Gyűjtsd egy helyen kedvenc desszertjeidet!

csak 2.190 Ft