Reggel kinyitottam a hűtőt, ott árválkodott egy kis darabka káposzta, kicsi fejtörés után gondoltam, hozok Nektek egy finom receptet mi is.
Nem tudom, szoktátok-e káposztával sütni palacsintát, de mi nagyon szeretjük ezért ajánlom Nektek is kipróbálásra. Nagyszerű reggeli, tízórai, uzsonna, de egy finom pörkölt mellé is nagyon jó köret.
Hozzávalók:
- 30 dkg káposzta
- 3 tk kacsazsír
- 15 dkg liszt
- 1 tojás
- 3 dl víz
- 2 ek olaj + a sütéshez
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A káposztát nagy lyukú sajtreszelőn lereszelem és a kacsazsíron sóval, borssal megdinsztelem.
A lisztből, tojásból, olajból, vízből, csipet sóval palacsintatésztát kavarok, majd hozzáadom a káposztát, ezzel is elkavarom.
Olajjal kikent palacsintasütőben kisütöm a tésztát, mint ahogy a palacsintát szoktam.
Ízlés szerint tejföllel kínálom.
Elkészítési idő: 30 perc
