fbpx

Toszkán almáspite

Arra gondoltam, hogy ma egy gyorsan kész, kevert tésztát hozok Nketek, amit délután könnyedén el tudtok készíteniés finom, langyos almáspitét tudtok uzsonnázni.

Természetesen teljesen más jellegű mint a mi almáspiténk, de ez is nagyon finom és ha éppen nincs idő almát reszelgetni, párolgatni, tésztát nyújtani, akkor ez is tökéletes alternatív. Finom puha, könnyed tészta, isteni almaszeletekkel…süssétek…szeretni fogjátok!

Hozzávalók:

  • 70 dkg alma
  • 30 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 mk vanílaiörlemény
  • 2 tojás
  • 22 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • csipet só

Elkészítés:

Az almát negyedelem, kivágom a magházát, hámozom és vékony szeletekre vágom.

A lisztet elkeverem a sütőporral és a sóval.

A tojásokat a cukorral és a vaníliával habosra keverem, majd hozzáadom a vajat, a tejet és egy fakanál segítségével bele forgatom a lisztes keveréket.

Legvégén beleteszem az almaszeleteket, óvatosan átkeverem, hogy ne törjenek nagyon össze, egy sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába teszem, majd 170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 50-55 perc alatt készre sütöm.

A sütési idő, sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát! Ha esetleg a teteje nagyon gyorsan megsülne és a belseje még nyers lenne, takarjuk be egy alufóliával és úgy süssük készre!

 

Elkészítési idő: 10 perc + sütési idő

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

07/12/2020 00:00

Még van pár darab 20%-os kuponunk!

Rendeld meg most a receptgyűjtő könyveinket kihagyhatatlan kedvezménnyel!

 

Kuponkód:
GASTROHOBBI20