fbpx

Békebeli almás pite

Nekem az almás pite az a sütemény ami minden formába jöhet! Teljesen mindegy a recept, a kinézet, imádom, egyszerűen mindet, de természetesen keme is vannak nagy kedvencek…

…mint például a toszkán almás pite aminek a receptjét (ITT) már korábban megosztottam Veletek, vagy mondjuk ez a békebeli amit most hozok. Süssétek mind a kettőt, egyik finomabb mint a másik!

Hozzávalók:

  • 1,5 kg alma
  • 2-3 ek cukor (ez függ attól is, hogy mennyire édes az alma)
  • ízlés szerint őrölt fahéj

A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • csipet só
  • 1 tk sütőpor
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg zsír
  • 2 tojás
  • 4 ek 20%-os tejföl + 2 tk a kenéshez
  • 2 ek zsemlemorzsa

Elkészítés:

Az almát nagy lyukú sajtreszelőn lereszelem, a levét kicsavarom, majd az almát összekeverem a cukorral és a fahéjjal, a levét pedig megiszom.

A lisztet elkeverem a sóval, a sütőporral és a cukrokkal majd hozzáadom a zsírt, a tojásokat, a tejfölt, alaposan kidolgozom a tésztát majd két részre osztom.

Az egyik részt, lisztezett deszkán, 3-4 mm vastagságúra nyújtom, belesimítom a tepsibe, ráhalmozom a cukros, fahéjjas almát majd kinyújtom a másik rész tésztát is és befedem vele az almás tölteléket. a széleit összeillesztam, a felesleges tésztát levágom!

A tetejét villával megszurkálom, lekenem tejföllel és 170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 25-30perc alatt készre sütöm. A sütési idő, sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát.

 

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

SimplePay vásárlói tájékoztató

Receptgyűjtő

könyv

Csak 2.190 Ft

VÉGRE MEGÉRKEZETT!

A kívül-belül megújult

GastroHobbi receptgyűjtő

könyv újra elérhető!