fbpx

Madártej szelet sütés nélkül

Ritka alkalmak egyike, hogy én valamiről litániát írjak, de ez a desszert az, amiról oldalakon keresztül tudnám írni, hogy milyen finom, milyen habos, milyen krémes és egyáltalán nem gejl…egyszerűen maga a tökély.

Bárki könnyedén el tudja készíteni és a siker garantált, lehet bezsebelni az elismeréseket és ráadásul nem keveset!

…és a lényeg, ha szereted a madártejet ezt a sütit imádni fogod!

Hozzávalók:

  • 20 dkg Gullon cukormentes keksz
  • 4 tojássárgája
  • 4 dl tej
  • 4 dkg liszt
  • 1 tk vanília őrlemény
  • 3 dl habtejszín
  • 14 dkg eritrit (ha nem cukormentes változatot készítesz: 10 dkg porcukor)
  • szóráshoz ízlés szerint étcsokoládé

Elkészítés:

A tej egy részében elkeverem a tojássárgáját, a lisztet, az eritritet (vagy porcukrot), a  vaníliát, amikor csomómentes, hozzáadom a maradék tejet és tűzhelyre téve, folyamatos kevergetés mellett kiforralom.

A krémet kihűtöm, majd hozzáforgatom a habbá vert tejszínt és alaposan összekeverem. Fontos, hogy teljesen kihűljön, mert ha melegen hozzákeverem a tejszínhabot, szétfolyik.

Egy formába (25 cm x 20 cm) teszek egy sor kekszet, rá a krém egyharmadát, megint keksz, megint krém, keksz és végül krém. Hűtőbe teszem és legalább egy órát hűtöm, de legjobb ha egy éjszakára benn hagyjuk.

Tálalás előtt megszórom reszelt étcsokoládéval.

Elkészítési idő: 25 perc + hűtés

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

SimplePay vásárlói tájékoztató

Gyűjtsd egy helyen kedvenc desszertjeidet!

csak 2.190 Ft