fbpx

Sajtos perec

A kiflik, zsemlék, kalácsok után most egy perec recepttel érkezem. Nagy kedvenc. Finom, pihe-puha, nagyon egyszerű elkészíteni, nem kell kelesztgetni, szóval csak is pozitív jellemzői vannak, úgyhogy ne is fogjátok vissza magatokat, perecsütésre fel.

Hozzávalók – 8 darabhoz -:

  • 2 dl tej + 4 ek tej a kenéshez
  • 2 dkg vaj
  • 2 dkg friss élesztő
  • 32 dkg finomliszt
  • 13 g só
  • 10 g cukor
  • 6 dkg reszelt sajt + a szóráshoz

Elkészítés:

A langyos tejbe elkeverek egy tk lisztet, egy tk cukrot, belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni.

A liszthez hozzá adom a sót, a cukrot, az olvasztott vajat, a felfuttatott élesztőt, a reszelt sajtot és alaposan kidolgozom a tésztát.

Akkor jó mikor már teljesen elválik az edény falától és szép sima a felülete.

Lisztezett deszkára borítom és 8 részre vágom. Minden adagot egyesével ujjnyi vastagra sodrok, perec formájúra tekerem és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom.

A megformázott pereceket lekenem tejjel és 50 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 15 percet sütöm, majd ismét lekenem tejjel, megszórom reszelt sajttal, felveszem a hőmérsékletet 175 fokra, marad a légkeverés és amikor felfűtött a sütő, visszateszem és 20 perc alatt készre sütöm.

A sütő aljába, egy hőálló tálba vizet teszek és hagyom párologni a sütés közben.

 

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

SimplePay vásárlói tájékoztató

Gyűjtsd egy helyen kedvenc desszertjeidet!

csak 2.190 Ft