fbpx

Borsópörkölt

Ha Te is szereted az egyszerűen, finomat recepteket a GastroHobbi könyvek számodra kötelező olvasmányok!

Ez a recept igazi favorit mikor sem időm, sem kedvem főzni! Gyorsan kész, nagyon finom és a húsmentes napokra is nagyszerű.

Legjobb ha galuskával készítjük, de ez a lustább verziója.

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 tv paprika + ízlés szerint csípős
  • 80 dkg zöldborsó
  • 1 ek majoranna
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tejföl
  • 2 ek liszt
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A hagymát apró kockára vágom, tetszőleges zsiradékon üvegesre pirítom.

Hozzáadom az apró kockára vágott paprikát, paradicsomot, picit megsózom és együtt pirítom tovább, majd félre húzom a tűzhelyről, megszórom a fűszerpaprikával, sózom, borsozom, beleteszem a borsót, az apróra vágott fokhagymát, felengedem annyi vízzel ami éppen csak ellepi, visszateszem a tűzhelyre és fedő alatt puhára főzöm.

A tejfölt elkeverem a liszttel, merek rá néhány kanállal a borsó forró levéből, alaposan kikeverem majd a borsóhoz adom, megszórom a majorannával, ha szükséges még adhatunk hozzá sót, borsot és folyamatos kevergetés mellett kiforralom.

Ha túl sűrű lenne, néhány kanálal adjunk hozzá a tészta főzővizéből.

Ízlés szerint főtt tésztával, párolt rizzsel kínálom, de legfinomabb frissen szaggatott galuskával.

Elkészítési idő: 25 perc

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

SimplePay vásárlói tájékoztató

Gyűjtsd egy helyen kedvenc desszertjeidet!

csak 2.190 Ft