A családi recepteknek szerezz be Te is egy Recept- és desszertgyűjtő könyvet ITT, hogy fennmaradjanak az utókornak!
Ez tipikusan egy olyan recept aminek helye van a kedvenc családi receptek között, nekem speciel az egyik kedvencem a húsleves után. Biztos sokan készítitek és nem is feltétlen nagy újdonságnak hozom ezt a receptet, inkább ötletadónak, illetve azoknak akik esetleg szeretik, de eddig nem készítették.
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 paradicsom
- 1 tv paprika + ízlés szerint tehetünk csípőset is bele
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 2 burgonya
- 1 darabka zeller
- 1 kis csokor petrezselyemzöld, ha van zeller zöld is mehet bele
- 60 dkg csirke aprólék (szárny, farhét, láb, nyak)
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 tk őrölt kömény
- Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors
Tésztához:
- 2 tojás
- csipet só
- annyi finomliszt, amivel nem folyós, de még csorgatható állagot kapunk
Elkészítés:
A hagymát apró kockára vágom, tetszőleges zsiradékon üvegesre pirítom, hozzáadom az apró kockára vágott paprikát, paradicsomot, picit megsózom és együtt pirítom tovább, majd mehet bele a kockára vágott burgonya, a felkarikázott répa és -petrezselyem, a szintén felkockázott zeller, az előkészített csirkeaprólék, néhány percet együtt pirítom majd félre húzom a tűzhelyről.
Megszórom a fűszerpaprikával, a köménnyel, sózom, borsozom, beleteszem a petrezselyem6zellerzöldet, majd felengedem vízzel és visszateszem a tűzhelyre.
Felforrást követően, takarék lángon 40-45 percet főzöm.
A tojást felverem, sózom, hozzákeverek annyi lisztet, amennyivel egy galuskánál hígabb, de nem túl folyós állagú masszát kapok.
Mikor a zöldségek és a hús is megfőtt, egy kanállal belecsorgatom a tésztát és 5-6 perc alatt készre főzöm.
Ízlés szerint tejföllel, petrezselyemzölddel megszórva kínálom.
Elkészítési idő: 15 perc + főzési idő
