Ezt a rizsszem tésztát egyszerűen lehetetlenség megunni! Isteni egytál étleket lehet készíteni belőle. Ez a paradicsomos változat különösen nagyon finom, finom krémes, igazán remek választás.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 1 fej vöröshagyma
- 2 paradicsom
- 1 tv paprika
- 40 dkg aprított pardicsom konzerv
- 25 dlg száraz orzó tészta
- 3 ek aprított petrezselyemzöld
- 1 ek borsikafű
- 1 tk őrölt kömény
- Ízlés szerint só
Elkészítés:
A csirkemellet vékonycsíkokra vágom, megszórom a borsikafűvel, a köménnyel és alaposan összekeverem velük.
A hagymát apró kockára vágom, tetszőleges zsiradékon üvegesre pirítom, majd rádobom a befűszerezett húst és megpirítom.
Amikor a hús megpirult, hozzáadom a kockára vágott paradicsomot, a szintén felkockázott paprikát, a paradicsomkonzervet, sózom, felöntöm kb. 3 dl vízzel és fedő alatt, 15-20 percet főzöm.
A főzési idő letelte után, hozzáadom a tésztát, az aprított petrezselyemzöldet és további 10-12 perc alatt készre főzöm. Ilyenkor már nem fedem beés gyakran kevergetem, hogy a tészta le ne égjen.
Ha szükséges pótoljunk utána egy kis vizet, de legyen nagyonhíg, de száraz sem.
Frissen aprított petrezselymzölddel megszórva kínálom.
Elkészítési idő: 45 perc
