fbpx

Paradicsomos-csirkés orzo

Ezt a rizsszem tésztát egyszerűen lehetetlenség megunni! Isteni egytál étleket lehet készíteni belőle. Ez a paradicsomos változat különösen nagyon finom, finom krémes, igazán remek választás.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 tv paprika
  • 40 dkg aprított pardicsom konzerv
  • 25 dlg száraz orzó tészta
  • 3 ek aprított petrezselyemzöld
  • 1 ek borsikafű
  • 1 tk őrölt kömény
  • Ízlés szerint só

Elkészítés:

A csirkemellet vékonycsíkokra vágom, megszórom a borsikafűvel, a köménnyel és alaposan összekeverem velük.

A hagymát apró kockára vágom, tetszőleges zsiradékon üvegesre pirítom, majd rádobom a befűszerezett húst és megpirítom.

Amikor a hús megpirult, hozzáadom a kockára vágott paradicsomot, a szintén felkockázott paprikát, a paradicsomkonzervet, sózom, felöntöm kb. 3 dl vízzel és fedő alatt, 15-20 percet főzöm.

A főzési idő letelte után, hozzáadom a tésztát, az aprított petrezselyemzöldet és további 10-12 perc alatt készre főzöm. Ilyenkor már nem fedem beés gyakran kevergetem, hogy a tészta le ne égjen.

Ha szükséges pótoljunk utána egy kis vizet, de legyen nagyonhíg, de száraz sem.

Frissen aprított petrezselymzölddel megszórva kínálom.

 

Elkészítési idő: 45 perc

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

SimplePay vásárlói tájékoztató

Gyűjtsd egy helyen kedvenc desszertjeidet!

csak 2.190 Ft