fbpx

Paradicsomos húsgolyók fetával

Újabb egyserpenyős étel, csak mert a héten még nem volt és nem szeretném, hogy hiányoljátok.

Ha szereted az egyszerűen, finomat recepteket, Neked is kötelező olvasmány a két GastroHobbi könyv! Sok-sok kipróbált recepttel! ITT!

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertés darálthús
  • 1 fejj vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 darabolt paradicsom konzerv
  • 2 dl paradicsompüré
  • 15 dkg feta sajt
  • 20 dkg száraz tészta
  • 3 dl víz
  • aprított petrezselyemzöld
  • Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors és oreganó

Elkészítés:

A darált húst összekeverem sóval, borssal, aprított petrezselyemzölddel és falatnyi golyókat formázok belőle.

Egy serpenyőben tetszőleges zsiradékot hevítek, megpirítom benne a húsgolyókat, majd tányérra szedem.

A visszamaradt zsiradékon megpárolom a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadom a zúzott fokhagymát, ráöntöm az aprított paradicsomot, a paradicsompürét, a vizet, sózom, borsozom, megszórom oreganóval, felforralom, majd visszateszem bele az előzőleg megpirított húsgolyókat, a tésztát és alacsony hőmérsékleten, fedő alatt készre főzöm. Főzés közben többszr átkavarom.

Ha a tészta nagyon felszívná a vizet, öntsünk még alá nyugodtan.

Amikor elkészült, megszórom az apró kockára vágott fetával, petrezselyemzölddel és forrón kínálom.

 

Elkészítési idő: 45 perc

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

SimplePay vásárlói tájékoztató
19/11/2020 00:00

Még van pár darab 20%-os kuponunk!

Rendeld meg most a receptgyűjtő könyveinket kihagyhatatlan kedvezménnyel!

 

Kuponkód:
GASTROHOBBI20