Ígértem, hogy több leves receptet fogok hozni, úgyhogy már érkezik is a következő finomság.
Ezt a levest nagyon szeretjük, így rendszeresen szoktam készíteni, remélem nálatok is hasonló sikereknek örvend majd.
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 25 dkg zöldborsó
- 2 tk fűszerpaprika
- 2 tok majoranna
- 2 liter víz
- 50 dkg csirkemáj vagy pecsenye kacsamáj
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
A galuskához:
- 1 tojás
- finomliszt amennyit felvesz
- csipet só
- 1 ek aprított petrezselyemzöld
Elkészítés:
A hagymát apró kockára vágom, tetszőleges zsiradékon üvegesre pirítom, majd hozzáadom a borsót és néhány percet, gyakori kevergetés mellet együtt párolom.
Lehúzom a tűzhelyről, megszórom a fűszerpaprikával, megvárom míg a zsiradékban feloldódik, majd hozzáadom a sót, borsot, majorannát, a csirkemájat, felengedem a vízzel, felforralom, majd közepes hőmérsékleten, 30-40 perc alatt készre főzöm.
A tojást sózom, megszórom a petrezselyemzölddel, egy villával felverem, majd hozzákeverek annyi lisztet, amennyit felvesz. Galuska sűrűség a cél. Ne legyen túl kemény, de túl folyós sem.
Amikor a máj és a borsó is megpuhult, kanállal beleszaggatom a galuskát, megfőzöm és forrón, frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva kínálom.
Elkészítési idő: 10 perc + főzési idő
