Zöldborsó leves csirkemájjal és galuskával

Ígértem, hogy több leves receptet fogok hozni, úgyhogy már érkezik is a következő finomság.

Ezt a levest nagyon szeretjük, így rendszeresen szoktam készíteni, remélem nálatok is hasonló sikereknek örvend majd.

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 25 dkg zöldborsó
  • 2 tk fűszerpaprika
  • 2 tok majoranna
  • 2 liter víz
  • 50 dkg csirkemáj vagy pecsenye kacsamáj
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

A galuskához:

  • 1 tojás
  • finomliszt amennyit felvesz
  • csipet só
  • 1 ek aprított petrezselyemzöld

Elkészítés:

A hagymát apró kockára vágom, tetszőleges zsiradékon üvegesre pirítom, majd hozzáadom a borsót és néhány percet, gyakori kevergetés mellet együtt párolom.

Lehúzom a tűzhelyről, megszórom a fűszerpaprikával, megvárom míg a zsiradékban feloldódik, majd hozzáadom a sót, borsot, majorannát, a csirkemájat, felengedem a vízzel, felforralom, majd közepes hőmérsékleten, 30-40 perc alatt készre főzöm.

A tojást sózom, megszórom a petrezselyemzölddel, egy villával felverem, majd hozzákeverek annyi lisztet, amennyit felvesz. Galuska sűrűség a cél. Ne legyen túl kemény, de túl folyós sem.

Amikor a máj és a borsó is megpuhult, kanállal beleszaggatom a galuskát, megfőzöm és forrón, frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva kínálom.

Elkészítési idő: 10 perc + főzési idő

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük