Ma a “lássuk mi van itthon és főzzünk belőle valami finomat” elv alapján készült az ebéd és nagyon nagy sikere volt, úgyhogy hozom is a receptet, hogy Ti is el tudjátok készítni!
Ha szereted az egyszerűen, finomat recepteket, Te is imádni fogod a GastroHobbi könyveket! Sok-sok kipróbált recepttel! ITT!
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl paradicsompüré
- 1 dl víz
- 1 vegyes bab/kukorica konzerv paradicsommártásban
- 1 darabolt paradicsom konzerv
- 12 dkg reszlet sajt
- 1 mozzarella golyó
- aprított petrezselymzöld
- 5 tortilla lap
- Ízlés szerint só, római kömény, chili, babér, frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
Az apró kockára vágott hagymát tetszőleges zsiradékon üvegesre pirítom, majd hozzáadom a vékony csíkokra vágott csirkemellet és együtt pirítom tovább.
Mikor a csirkemell már szép aranysárgára pirult, hozzáadom a fűszereket, a fokhagymát, egyet-kettőt kavarok rajta majd mehet hozzá a paradicsompüré, a víz, a bab/kukorica konzerv, gyakori kevergetés mellett kiforralom, majd a legvégén megszórom petrezselyemzölddel.
A tortilla lapokba töltöm a csirkés, babos ragut, mindegyikre teszek egy-egy csipet reszelt sajtot, feltekerem, kivajazott tűzálló tálba sorakoztatom a megtöltött tekercseket, a tetejére mehet a darabolt paradicsomkonzerv (a nagyon folyós levét nem öntöm rá, csak a sűrűjét kanalazom a tetejére), megszórom reszelt sajttal, szétoszlatom rajta a széttépkedett mozzarellát és 200 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütés) 10-15 perc alatt készre sütöm.
Elkészítési idő: 20 perc + sütési idő
