Fasírt sütőben sütve

Már nagyon várom az elégedetlenkedő kommenteket, hogy ez bizony nem fasírt és ez így nem az igazi…nem is mondom, hogy igazi de azt, hogy finom, azt igen és hogy néha napján nagyon jól tud esni egy ilyen egészségesebb verziója a hagyományos fasírtnak.

Nincs benne kenyér, nem bőolajban sül, de megéri kipróbálni, gyorsan kész és nagyon finom!

 

Ha szereted az ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket akkor   a GastroHobbi Receptkönyveket nagyon fogod szeretni! 

 

RENDELD MEG MOST -20% kedvezménnyel! ITT! Vagy szerezd be Recept- és desszertgyűjtőnket a család kedvenc receptjeinek!

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéslapocka
  • 1 tojás
  • 2 szál újhagyma zöldjével együtt
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 mk őrölt fűszerkömény
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A hagymát felaprítom és az összes többi hozzávalóval együtt alaposan összedolgozom.

Egy hőálló tálat kikenek zsiradékkal, belesorakoztatom a húsmasszából készített gombócokat és 190 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton- befedés nélkül – kb. 30 perc alatt készre sütöm.

A sütési idő sütőnként változhat és a gombócok méretétől is függ. én úgy szoktam, hogy mikor már úgy gondolom, hogy kész, egy gombócot keté vágok. Ha átsült ok, ha nem akkor kicsit még visszateszem.

Ízlés szerint friss salátával, krumplipürével, főzelékkel kínálom.

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő