Rakott tészta magyaros húsgolyókkal sütve

Gyorsan kész, isteni finomság!

Hozzávalók:

  • 1 doboz KOMETA magyaros húsgolyók
  • 3 szál újhagyma
  • 25 dkg darabolt paradicsom konzerv
  • 4 ek tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ek aprított petrezselyemzöld
  • 25 dkg száraztészta
  • 12 dkg füstölt parenyica sajt
  • Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors és chili

Elkészítés:

A tésztát a csomagoláson jelzettek szerint, enyhén sós vízben kifőzöm.

A húsgolyókat felforrósított serpenyőben, kevés zsiradékon megsütöm, majd tányérra szedem.

Papírtörlővel kitörlöm a serpenyőt, majd egy kevés zsiradékon megfuttatom a karikára vágott újhagymát, hozzáadom a chilit, ezzel is átforgatom, majd mehet bele a paradicsom konzerv, a reszelt fokhagyma, a tejföl, a petrezselyemzöld, gyakori kevergetés mellett összeforralom, majd hozzáadom a kifőtt, lecsepegtetett tésztát, sózom, borsozom, összekeverem és a tetejére visszapakolom az előzőleg megsütött húsgolyókat, végül megszórom reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 12 perc alatt készre sütöm.

Ízlés szerint, friss salátával kínálom.

 

Elkészítési idő: 35 perc

Ez a könyvbox a legszuperebb ajándékötlet, ha valakit receptkönyvvel lepnél meg!

Rendeld elő most!