A mai ebédötletem gyorsan kész és nagyon finom. Semmi extra, mégis különleges. A jó időhöz passzoló, “tudjuk le a főzést 30 perc alatt aztán irány a szabadba” recept.
Ha kihagynátok a húst, a csirkemell helyett tegyetek bele gombát, azzal is nagyon finom.
Ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket találtok a GastroHobbi Receptkönyvekben!
RENDELD MEG MOST -20% kedvezménnyel! ITT!
Hozzávalók:
- 25 dkg száraztészta
- 1 csomag spárga
- 25 dkg csirkemellfilé
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- kis csokor bazsalikom
- 12 dkg mozzarella
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A spárga csúcsait (kb. 5 cm) levagdosom, a szárát vékony karikára vágom.
A tésztát forrásban lévő, enyhén sós vízben a csomagoláson jelzettek szerint megfőzöm. 5 perccel az elkészülte előtt beledobom az előkészített spárgát és együtt főzöm készre, majd leszűröm.
Egy serpenyőben olivaolajon megpirítom a vékony csíkokra vágott csirkemellet, mikor már szép aranybarna hozzáadom az apróra vágott fokhagymát, sózom, borsozom, néhányszor átforgatom és mehet is bele a tejszín.
Kiforralom, majd hozzáadom a lecsepegtetett tésztát és spárgát, újraforralom, végül belekeverem az aprított bazsalikomot és forrón, a széttépkedett mozzarellával megszórva kínálom.
Elkészítési idő: 30 perc
