Ez egy igazán könnyed nyári fogás. Nagyon szeretem ezt a receptet. Amellett, hogy nagyon finom, külön jó, hogy szuper egyszerű elkészíteni, így gyakran előveszem mikor vendégek jönnek és valami különlegeset készítenék.
Csak összekeverem a tölteléket, betöltöm a húsba és mehet is a sütőbe.
A sült paradicsom nagyon jól illik hozzá és a tetején megpirult, ropogós kenyérmorzsa egészen fantasztikus.
Hozzávalók:
- 20 dkg PILADELPHIA cottage cheese
- 4 ek zöld pesto (pirossal is finom)
- 3 fél csirkemell filé
- 3 szép fürt koktélparadicsom
- 2 marék kenyérbél
- 1 tk fűszerpaprika
- 3 ek olívaolaj
- friss bazsalikom
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A cottage chees-t összekeverem a pestoval.
A csirkemellet hosszában bemeccem, de nem vágom át teljesen, hogy egy “zsebet” kapjak, ebbe töltöm bele a pestos tölteléket.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre sorakoztatom a megtöltött húst, megszórom az apróbb darabokra tépkedett kenyérrel, fűszerpaprikával, mellé teszem a paradicsomot, meglocsolom olivaolajjal és 200 fokra előmelegített sütőben, 30-35 perc alatt készre sütöm.
A sütési idő sütőnként és a húsok méretétől függően változhat.
Friss bazsalokomlevéllel megszórva kínálom.
180 fokra előmelegített sütőben, 40 perc alatt készre sütöm. A sütési idő függ a fasírtok méretétől is.