Van már fenn egy szaftos karaj recept az oldalon és szerintem az egyik legkedveltebb recept itt nálunk, nagyon sokan készítitek és nagyon sok visszajelzés érkezik, hogy mindig sikere van.
A korábbi népszerűségén felbuzdúlva, most újra gondoltam ezt a finomságot és érkezik egy még finomabb, még szaftosabb, még időspórolósabb recept, mert ennél a körettel együtt készül a hús.
Készítsétek, jó lesz!
Hozzávalók:
- 50 dkg csiperke gomba
- 2 ek aprított petrezselyemzöld
- 4 ek finomliszt
- 1 tk fűszerpaprika
- 30 dkg tejföl (20%-os)
- 2 tk krémes dijoni mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- 6 szelet sertéskaraj
- 1,5 kg sütni való GoldenBurg burgonya meghámozva, előfőzve
- 25 dkg mozzarella
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
Tetszőleges zsiradékon aranybarnára pirítom a felnegyedelt gombát, majd összeforgatom a petrezselyemzölddel és félre teszem.
A liszttel elkeverem a sót, borsot, fűszerpaprikát.
A tejföllel összekeverem a mustárt, a fokhagymát, ízlés szerint sózom.
Egy tepsit kikenek vajjal, beleöntöm az előfőzött, cikkekre vágott burgonyát, szétoszlatom rajta a pirított gombát, majd a tetejére sorakoztatom a lisztbe, majd a tejfölös masszába forgatott karajszeleteket.
Ha nagyon vastag a karaj, kicsit klopfoljuk meg.
A tetejére morzsolom a mozzarellát és befedés nélkül, 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, kb. 40 perc alatt készre sütöm. A sütési idő sütőnként változhat.
Elkészítési idő: 60 perc

Kedvenc termékeink
