Hozzávalók:
- 40 dkg KOMETA darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk őrölt fűszerkömény
- aprított petrezselyemzöld
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg csiperke gomba
- 20 dkg paradicsom
- 1 ek fűszerpaprika
- 1-1,5 dl víz
- 27 dkg tejföl (min. 20%-os)
- 3 ek liszt
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A darálthúshoz adom a reszelt hagymát, a tojást, a zúzott fokhagymát, a fűszerköményt, az aprított petrezselyemzöldet, sót és borsot, alaposan összedolgozom és diónyi nagyságú golyókat formázok.
A szalonnát apró kockára vágom, zsírjára sütöm, majd megdínsztelem benne a finomra vágott vöröshagymát, beletszem a húsgolyókat, körbepirítom, majd az egészet tányérra szedem.
A visszamaradt zsiradékon megpirítom a negyedelt gombát, mikor szép pirosra sült hozzáadom a feldarabolt paradicsomot, megszórom a fűszerpaprikával, sózom, felöntöm kevés vízzel, visszateszem az elősütött golyókat, a dínsztelt hagymát a pirított szalonnával, összeforgatom és fedő alatt puhára főzöm (kb. 30-35 perc).
A lisztet elkeverem a tejföllel, adagolok hozzá az étel forró szaftjából (hőkiegyenlítés), alaposan kikeverem, visszaöntöm az ételhez, kiforralom és forrón kínálom.
Jól illik hozzá a főtt tészta, párolt rizs, savanyúság! Nálunk a kedvenc köret mellé a frissen szaggatott nokdeli.
Elkészítési idő: 60 perc
