Több receptet is kipróbáltam, de egyik sem lett olyan amilyenre szerettem volna, így neki láttam és én magam kísérleteztem ki a számomra legfinomabb répás muffint.
A mennyiségeknél írom a glutén- és cukormentes verziót is, mert úgy is teszteltem és szuper finomra el lehet készíteni.
Ha szereted az ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket akkor a GastroHobbi Receptkönyveket nagyon fogod szeretni!
RENDELD MEG MOST -20% kedvezménnyel! ITT! Vagy szerezd be Recept- és desszertgyűjtőnket a család kedvenc receptjeinek!
Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor (ha cukormentesen készítenéd: 10 dkg eritrit)
- 1 ek vaníliakivonat
- 4 tojás
- 8 g sütőpor
- 4 g szódabikarbóna
- 1 tk fahéj
- 1 kk gyömbér
- csipet só
- 25 dkg finomliszt ( ha gluténmentesen készítenéd: 28 dkg Shcar universal mix)
- 1 dl olaj
- 25 dkg sárgarépa
Elkészítés:
A vajat a cukorral kihabosítom, hozzákeverem a vaníliakivonatot, egyenként hozzáadom a tojásokat, alaposan kidolgozom, majd mehet hozzá a sütőpor, a szódabikarbóna, a fahéj, a gyömbér, a só, a liszt, az olaj.
Amikor szép krémes, csomómentes a tészta hozzákeverem a meghámozott és nagy lyukú sajtreszelőn lereszelt sárgarépát.
A masszát muffin formába kanalazom úgy, hogy majdnem kitöltse és 175 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, kb. 15 perc alatt készre sütöm. A sütési idő sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát.
A sütési idő alatt, a sütő aljába egy hőálló edényben vizet párologtatok, így még könnyebb lesz a tészta.
Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő
