Hozzávalók:
- 1,5 kg sertésoldalas
- 2 fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 tk őrölt fűszerkömyén
- 2 tk majoranna
- 1 tk lestyán
- 4 ek sertés sült zsír
- 3 szelet füstölt szalonna
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A húst alaposan besózom, megszórom az őrölt köménnyel.
2 ek zsírt felolvasztok, belekeverem a reszelt fokhagymát, bekenem vele a besózott, köménnyel megszórt húst, megszórom majorannával, lestyánnal, frissen őrölt tarka borssal.
Ráhalmozom a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, hozzáadok még két evőkanál zsírt, rápakolom a bevagdalt szalonnát, öntök rá egy dl vizet, befedem és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 30 percet sütöm, majd visszaveszem a hőmérsékletet 150 fokra, marad a légkeverés és további 5-6 órát sütöm! A sütési idő sütőnként változhat és függ a hús vastagságától is.
Ízlés szerint párolt rizzsel, krumplipürével, friss saltával, savanyúsággal kínálom.
Mi nagyon szeretjük hozzá az édesburgonya pürét és az uborkasalátát. ITT egy jó recept az ecetes-cukros salátaléhez is!
Elkészítési idő: 10 perc + sütési idő
