Répatorta

Ha idén húsvétkor egy különleges desszertet szeretnél, de mégis ragaszkodsz ahhoz, hogy egyszerű legyen elkészíteni, ez a répatorta tökéletes választás!

Hozzávalók:

  • Tésztához:
  • 4 tojás
  • 3,5 dl  HEINZ majonéz
  • 30 dkg cukor
  • 7 g sütőpor
  • 5 g szódabikarbóna
  • 4 g mézeskalács fűszerkeverék
  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg reszelt sárgarépa
  • 35 dkg ananász konzervBevonathoz:
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 ek cukorDíszítéshez:
  • pirított dió, -mandula

Elkészítés:

A tojásokat a majonézzel felhabosítom, két részletben hozzáöntöm a cukrot és ezzel is tovább habosítom.

 

A tojásos masszához adom a sütőport, a szódabikarbónát, a fűszerkeveréket, a lisztet és csomómentesre keverem.

 

A sárgarépát meghámozom, nagylyukú sajt reszelőn lereszelem. Az ananászkonzervet lecsepegtetem, apró kockára vágom és mind a két alapanyagot a tojásos, lisztes masszához forgatom.

 

Egy 28 cm átmérőjű tortaformát kibélelek sütőpapírral, beleöntöm a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütöm.

 

A sütési idő sütőnként változhat. Végezzünk tűpróbát.

 

A mascarponét kikeverem a porcukorral és a krémet a kihűlt tésztat tetejére kenem. Díszíthetjük pirított dióval, – mandulával.

 

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő

Ezt a receptkönyvünket imádni fogod!

A valaha volt legtöbb előrendelés erre a könyvünkre érkezett.

 Készletről, gyors szállítással azonnal küldjük.