Gyors receptötlet a rohanó hétköznapokra! A tészta együtt készül a gombócokkal, így nagyon ízes, nagyon szaftos lesz és nem mellesleg egy lábossalés egy szűrővel a mosatlan is kevesebb. 🙂
Hozzávalók:
- 50 dkg darálthús (én sertés lapockából szoktam)
- 2 ek aprított petrezselyemzöld
- 1 fej vöröshagyma
- 3 db paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- 25 dkg darabolt paradicsomkonzerv
- 4 ek HEINZ BBQ szósz
- 3,5 dl víz
- 25 dkg száraz spagetti tészta
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors
Elkészítés:
A húst sózom, borsozom, megszórom az aprított petrezselyemzölddel, alaposan összedolgozom és diónyi nagyságú golyókat formázok.
Egy magsabb falú serpenyőben, kevés zsiradékon körbepirítom a húsgolyókat, mikor szép pirosra sültek, tányérra szedem.
A visszamaradt zsiradékon (ha kevés kicsit még öntök hozzá) megpirítom a hagymát a feldarabolt paradicsommal, hozzáadom az aprított fokhagymát, a paradicsomkonzervet, a bbq szószt, felöntöm a vízzel, összekeverem, beleforgatom a tésztát, visszateszem az elősütött húsgolyókat és fedő alatt, alacsony hőmérsékleten 20-25 perc alatt készre főzöm.
A főzési idő alatt néhányszor átforgatom.
Ízlés szerint, friss bazsalikommal megszórva kínálom.
Elkészítési idő: 45 perc
