Rég volt már egyserpenyős recept, úgyhogy most ideje volt, hogy hozzak egy újat, hogy aki már végig főzte az egyserpenyős könyvet, annak is legyen valami újdonság.
Hozzávalók:
Száraz páchoz:
- 1 tk fokhagyma por
- 1 tk szárított bazsalikom
- 2 tk füstölt fűszerpaprika
- 1 tk szárított oregano
- fél tk só
- 5 db csirke felsőcomb
- 3 ek MONINI ANFORA olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 25 dkg gomba
- fél tk szárított kakukkfű
- 25 dkg rizs
- 3 gerezd fokhagyma
- 5,5 dl alaplé
Elkészítés:
A szárazpác hozzávalóit összekeverem, bedörzsölöm vele a csirkecombokat, felforrósított serpenyőben az olívaolajon oldalanként 3-4 perc alatt szép pirosra sütöm, majd tányérra szedem.
A visszamaradt zsiradékon megpirítom az apróra vágott vöröshagymát, a szeletekre vágott gombát, majd hozzáadom az átmosott rizst, a felaprított fokhagymát, néhányszor átforgatom, felöntöm az alaplével, a tetejére visszapakolom az elősütött combokat és fedő alatt kb. 25-30 perc alatt, alacsony hőmérsékleten készre főzöm.
MONINI szőlőolajjal meglocsolt, friss salátával kínálom.
Elkészítési idő: 50 perc
