Ez a finomság garantáltan az idei nyár slágere! Annyira finom és annyira egyszerű elkészíteni!
A Heinz világkörüli kulináris utazásának egyik állomása India, ez az ázsiai ország ihlette a curry-mangó szószt. Gyümölcsösen édeskés, fűszeres szósz, friss mangódarabokkal és a jellegzetes curry fűszerkeverékkel. Vibráló ízek, mesés színek ebben a nagyszerű szószban, salátákhoz, sültekhez, tojásételekhez és szenvicsekhez… nagyon ritkán használok előre kész szószokat, de ezt egyszerűen imádom.
Hozzávalók:
- 25 dkg csirkemell
- 1 ek vaj
- 20 dkg száraztészta
- salátalevél
- 20 dkg koktélparadicsom
- kis fej lilahagyma
- 10 dkg gouda sajt
- HEINZ curry-mangó szósz
- Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors, fokhagyma granulátum, oregano, római kömény
Elkészítés:
A tésztát a csomagoláson leírtak szerint megfőzöm.
A csirkemellet felszeletelem, befűszerezem. Egy serpenyőben felforrósítom a vajat és a csirkemell szeletek mindkét oldalát szép pirosra sütöm.
A salátát felaprítom, a koktélparadicsomot félbe vágom, a hagymát és a sajtot apró kockára vágom, a megsült csirkemellet felcsíkozom.
Az összes hozzávalót tálba teszem, meglocsolom a curry-mangó szósszal és alaposan összeforgatom.
Ízlés szerint melegen vagy jól lehűtve kínálom. Adhatunk hozzá ropogós kenyérkockát.
Elkészítési idő: 30 perc
