Szalámis muffin

Egy kis ötletadó mit csomagoljunk az uzsonnás dobozba a strandra vagy a táborba ami gyorsan kész és finom is.

Hozzávalók – 12 darabhoz – :

  • 25 dkg finomliszt
  • fél tk só
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 tojás
  • 1,7 dl tej
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 10 dkg reszelt gouda sajt + a szóráshoz
  • 1 csomag KOMETA téliszalámi

Elkészítés:

A liszthez adom a sót, a sütőport és alaposan összkeverem.

 

Egy kézi habverővel felverem a tojásokat, hozzáadom a tejet, az olvasztott vajat, ezzel is kikavarom majd két részletben beleszórom a sütőporos lisztet és csomómentesre keverem.

 

A kész masszába teszem a felaprított szalámit, a reszelt sajtot, összeforgatom és muffin formába kanalazom úgy, hogy kb. ⅔ részt töltsön ki.

 

180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütöm. A sütési idő sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát.

 

A sütési idő alatt a sütő aljába tegyünk egy kis hőálló tálba vizet, hogy sütés közben párologjon, így könnyedebb lesz a tészta.

 

Friss gyümölccsel, zöldséggel remek választás az uzsonnás dobozba is.

 

Elkészítési idő: 10 perc + sütési idő