Sonkás rakott tészta

Gyorsan kész finomság!

Hozzávalók:

  • 8 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 10 dkg füstölt parenyica sajt
  • 20 dkg száraztészta 
  • 15 dkg sonka
  • Ízlés szerint só, fehérbors és őrölt szerecsendió

Elkészítés:

A tésztát forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzöm.

 

A vajat egy lábasban felmelegítem, hozzáadom a lisztet, folyamatos kevergetés mellett néhány percet együtt pirítom, majd többszörre felöntöm a tejjel. Minden öntés után csomómentesre keverem.

 

Alaposan kiforralom, ez azért fontos, hogy az elkészült mártásnak ne legyen liszt íze, majd hozzáadom a reszelt sajtot, a fűszereket és ezzel is kiforralom.

 

Az elkészült sajtos besamel szószt a kifőtt, leszűrt, lecsepegtetett tésztára öntöm, összeforgatom, hozzáadom a felcsíkozott sonkát és kivajazott hőálló tálba halmozom.

 

A tetejét még ízlés szerint megszórhatjuk sajttal és 200 fokra előmelegített sütőben, 10-12 perc alatt készre sütöm.

 

Kínálhatunk hozzá friss salátát!

 

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő

Ezt a receptkönyvünket imádni fogod!

A valaha volt legtöbb előrendelés erre a könyvünkre érkezett.

 Készletről, gyors szállítással azonnal küldjük.