Mézes-mázos fokhagymás csirkemell

Egy gyors receptötlet a rohanós hétköznapokra.

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell filé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek méz
  • 2 ek PONTI balzsamecet
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt bors

Elkészítés:

A csirkemellet nagyobb kockákra bevagdosom, de figyelek, hogy az alján ne vágjam átt és egyben maradjon. Sózom borsozom, majd egy felhevített serpenyőben, tetszőleges zsiradékon mind a két oldalát szép pirosra sütöm.

amikor megsültek, hozzáadom az aprított fokhagymát, a mézet, a balzsamecetet és addig forralom, amíg a szaft sűrű lesz és bevonja a csirkemelleket.

Ízlés szerint párolt rizzsel, friss salátával kínálom.

Elkészítési idő: 25 perc

 

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő