Imádom ezt az ételt. Nagyon finom, nagyon szaftos és szuper egyszerű elkészíteni. Próbáljátok ki, szerintem gyorsan a család kedvence lesz.
Hozzávalók:
- 6 ek tejföl
- 2 ek mustár
- fél citrom frissen facsart leve
- 2 ek MONINI szőlőmag olaj
- 70 dkg csirkecomb filé
- 1 fej vöröshagyma
- 3 db sárgarépa
- 3 db szárzeller vagy hagyományos zellerből egy kisebb darabka
- 3 gerezd fokhagyma
- fél citrom héja
- 1 tk füstölt fűszerpaprika
- 1 babérlevél
- 2 ek aprított petrezselyemzöld
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A tejfölt a mustárral és a frissen facsart citromlével simára keverem.
A csirkecombot vékony csíkokra vágom, egy felhevített serpenyőben a szőlőmag olajon szép aranysárgára pirítom. (ilyenkor még nem fűszerezem, hogy ne engedjen sok levet)
Amikor a hús megpirult, hozzáadom az apró kockára vágott vöröshagymát, a felcsíkozott sárgarépát és -zellerszárat, az aprított fokhagymát, a nagyon apróra vágott citromhéjat, sózom, borsozom, megszórom a fűszerpaprikával, beledobom a babérlevelet, felöntöm kb 1 dl vízzel, alaposan összekeverem, majd fedő alatt 15-20 perc alatt puhára főzöm. A főzési idő alatt, ha szükséges kevés vizet még adhatunk hozzá, hogy le ne égjen.
Mikor a hús és a zöldségek megfőttek és már a víz is jó részt elfőtt, ráöntöm a tejfölös, mustáros szószt, kiforralom és frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva, forrón kínálom.
Köretként jól illik hozzá főttészta, pároltrizs, quinoa, kuszkusz… vagy amit szerettek az ilyen szaftos ételekhez.
Elkészítési idő: 40 perc
