Eszterházy csirketokány GastroHobbi módra

Imádom ezt az ételt. Nagyon finom, nagyon szaftos és szuper egyszerű elkészíteni. Próbáljátok ki, szerintem gyorsan a család kedvence lesz.

Hozzávalók:

  • 6 ek tejföl
  • 2 ek mustár
  • fél citrom frissen facsart leve
  • 2 ek MONINI szőlőmag olaj
  • 70 dkg csirkecomb filé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 db sárgarépa
  • 3 db szárzeller vagy hagyományos zellerből egy kisebb darabka
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fél citrom héja
  • 1 tk füstölt fűszerpaprika
  • 1 babérlevél
  • 2 ek aprított petrezselyemzöld
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A tejfölt a mustárral és a frissen facsart citromlével simára keverem.

A csirkecombot vékony csíkokra vágom, egy felhevített serpenyőben a szőlőmag olajon szép aranysárgára pirítom. (ilyenkor még nem fűszerezem, hogy ne engedjen sok levet)

Amikor a hús megpirult, hozzáadom az apró kockára vágott vöröshagymát, a felcsíkozott sárgarépát és -zellerszárat, az aprított fokhagymát, a nagyon apróra vágott citromhéjat, sózom, borsozom, megszórom a fűszerpaprikával, beledobom a babérlevelet, felöntöm kb 1 dl vízzel, alaposan összekeverem, majd fedő alatt 15-20 perc alatt puhára főzöm. A főzési idő alatt, ha szükséges kevés vizet még adhatunk hozzá, hogy le ne égjen.

Mikor a hús és a zöldségek megfőttek és már a víz is jó részt elfőtt, ráöntöm a tejfölös, mustáros szószt, kiforralom és frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva, forrón kínálom.

Köretként jól illik hozzá főttészta, pároltrizs, quinoa, kuszkusz… vagy amit szerettek az ilyen szaftos ételekhez.

 

Elkészítési idő: 40 perc