Palermói csirkemell szeletek

Az ilyen bundázott húsokat mindig nagyon szoktátok szeretni és mivel már régen volt ilyen recept, gondoltam hozok Nektek egy újdonságot.

Hozzávalók:

  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 dl tej
  • 60 dkg csirkemell filé
  • 4 tojás
  • 1 tk füstölt fűszerpaprika
  • 2 tk majoranna
  • 1 dl tej
  • 4 ek liszt + a forgatáshoz 3 ek
  • 12 dkg ammerlander trapista sajt + a szóráshoz
  • 2 ek aprított petrezselyemzöld
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A fokhagymagerezdeket lereszelem, 4 dl tejben elkeverem majd beleteszem a felszeletelet csirkemellet és 2-3 órára hűtőbe teszem (de egy éjszakát is pihenhet).

A tojáshoz adom a fűszerpaprikát, a majorannát, 1 dl tejet, 4 ek lisztet, 12 dkg Ammerlander reszelt trapistasajtot, a petrezselyemzöldet, sózom, borsozom és alaposan kikeverem.

A csirkemellekről lecsepegtetem a fokhagymás tejet, sóval, borssal elkevert lisztbe forgatom, megmártom a tojásos, sajtos masszába és kevés forró olajon mind a két oldalát szép pirosra sütöm.

A megsült csirkemelleket tepsire sorakoztatom, megszórom reszeltsajttal és 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütöm.

Ízlés szerint krumplipürével, friss salátával kínálom.

 

Elkészítési idő: 40 perc