Tudom, hogy nagyon szeretitek az egyserpenyős ételeket, én is. 🙂
Hoztam Nektek így tanév indítónak egy szuper egyszerű receptet, amit este is gyorsan össze tudtok dobni. Igaz nem serpenyő, mert ez most jénai, de a végeredmény ugyan az 🙂
Hozzávalók:
- 40 dkg darálthús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek aprított petrezselyemzöld
- 25 dkg spagetti tészta
- 2ek olívaolaj
- 25 dkg paradicsom
- oregano
- 3 ek ponti balzsamecet
- 5 dl sűrített paradicsomlé
- 4 dl víz
- 15 dkg reszeltsajt
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors
Elkészítés:
A darálthúshoz adom a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet, sózom, borsozom, alaposan összedolgozom és nagyobb diónyi nagyságú gombócokat formázok.
Egy jénai tálba teszem a száraztésztát, meglocsolom az olajjal, a tetejére halmozom a felezett koktélparadicsomokat, sózom, megszórom oreganoval, szétpakolom rajta a húsgolyókat, ráöntöm a balzsamecetet, a paradicsomlét, felöntöm vízzel és fedő nélkül, 200 fokra előmelegített sütőben, 35-40 perc alatt készre főzöm.
A sütési idő alatt 1x-2x óvatosan megkeverem, hogy ne tapadjon össze a tészta.
Amikor a tészta és a húsgolyók is puhák és a szaftot is besűrűsödött, megszórom reszeltsajttal és további 5 percre visszadugom a sütőbe.
Tálalásnál még megszórhatjuk frissen reszelt sajttal és kínálhatunk hozzá, friss leveles salátát.
180 fokra előmelegített sütőben, 40 perc alatt készre sütöm. A sütési idő függ a fasírtok méretétől is.
Elkészítési idő: 60 perc
