Ez egy nagyon régi receptem, amit nagyon szeretünk. Amikor nem tudom mit kellene főzni, rendszeresen kerül ez az étel az asztalra, csak összevágom a csirkemellet, fűszerezem, kikeverem a szószt, meglocsolom, kis sajt és mehet is a sütőbe, fél óra és lehet is falatozni.
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell
- 2 tk füstölt fűszerpaprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 ek tejföl
- 10 dkg sajtkrém
- 1 fej lilahagyma
- Ammerlander paprikás sajt
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A csirkemellet kisebb szeletekre vágom, sózom, borsozom, megszórom a fűszerpaprikával, a borsikafűvel, hozzáadom a zúzott fokhagymát, alaposan összekeverem és egy vajjal kikent hőálló tálba sorakoztatom. A tetejét megszórom apróra vágott lilahagymával.
A tejfölt elkeverem a sajtkrémmel és a hagymás, csirkemellre simítom. A tetejét betakarom sajtszeletekkel és befedés nélkül, 200 fokra előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt készre sütöm. A sütési idő függ a hússzeletek méretétől is.
Ízlés szerint párolt rizzsel, -zöldségekkel, friss salátával, burgonyapürével kínálom.
Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő
